Tietoa meistä

Mieskuoro Ilkanmiehet on perustettu v. 1961. Meitä kuorolaisia on tällä hetkellä kolmisenkymmentä lauluveljeä ja kuoro on laajentunut myös lähipitäjiin Ilmajoen ympäristökuntiin. 

Ohjelmistomme perusrunko muodostuu perinteisestä mieskuoromusiikista.  Niin ikään kirkkomusiikki kuuluu ohjelmistoomme, unohtamatta viihteellisempää musiikkia.

Kuorotoiminnan kohokohtia ovat olleet konserttimatkat kotimaassa ja ulkomailla sekä osallistuminen suomalaisen oopperan tekoon Ilmajoen Musiikkijuhlien monissa oopperoissa. Kuoro on julkaissut historiansa aikana myös äänitteitä.

Ilkanmiehet - nuo nuijamiesten jälkeläiset - tuntevat tuimat äänensävyt, mutta tunteellisimmillaan laulaessaan he toivovat, että "sydän koskettaisi sydäntä".

Taiteellinen johtaja Judit Bàlint

Minä olen Judit Bàlint, Mieskuoro Ilkanmiesten taiteellinen johtaja. Olen syntynyt Unkarissa, Keski-Euroopan suurimman järven Balatonin pohjoisrannalla Veszprèmissä.

Opiskelin kuoronjohtajaksi ja musiikinopettajaksi perinteikkäässä Pècsi Yliopistossa 1996-2002.  Laulua olen opiskellut Pècsissä ja Ilmajoella. Ilkanmiesten lisäksi johdan Ilmajoella myös Katariinat-naiskuoroa.

Kuorolaulu on aina kuulunut elämääni: Olen laulanut lapsikuoroissa,Pècsin Yliopiston naiskuorossa ja myös Pècsin kuuluisassa Vox Medicata sekakuorossa.

Olen tutustunut vuosien varrella  monenlaiseen musiikkiin.  Musiikki miellyttää minua monessa muodossa. Suosikkigenreä on vaikea valita, koska musiikin maailma on niin laaja ja rikas.  Klassisesta musiikkitaustastani huolimatta pidän kovasti myös ns. kevyestä musiikista ja folkista.